גישור עסקי הוא הליך לפתרון סכסוכים בהסכמה בעזרתו של מגשר עסקי שהוא צד שלישי ניטרלי לסכסוך. בהליך הגישור העסקי נפגשים צדדים שיש להם סכסוך עסקי כלשהו וביחד עם המגשר, מעלים את כלל הנושאים שבמחלוקת על השולחן ומחפשים יחד פתרונות עבורם.
הליך הגישור העסקי מורכב ממספר שלבים עיקריים:
- הצגת הבעיה– כל אחד מהצדדים מעלה את זווית הראייה שלו לסכסוך.
- ניהול דיון פתוח על המצב שהיה בעבר, קיים בהווה ורצוי לעתיד.
- זיהוי האינטרסים האמתיים של הצדדים.
- העלאת פתרונות אפשריים שיאפשרו לצדדים לקבל מענה מספק לכלל האינטרסים שלהם בו זמנית.
- הסכמה על פתרונות ריאליים לאחר בדיקת היתכנות.
- הגעה להסכם סופי.
בהליך הגישור העסקי אנו מנסים להגיע למצב בו לא מחלקים את העוגה, אלא מגדילים אותה. בעזרתו של המגשר, תוכלו למצוא דרכים חדשות לפתרון שלא חשבתם עליהן בעבר. לאחר שאלו עלו לשולחן, תוכלו לצאת מהגישור אפילו עם יותר ממה שציפיתם לקבל בהתחלה.
למי מיועד גישור עסקי
גישור עסקי מיועד לאנשי עסקים, מנהלי חברות, חברות וארגונים ובאופן כללי לכל אדם או ארגון שנקלע לסכסוכים בתחום העיסוק שלו.
יתרונות גישור עסקי:
מהירות- מרבית הסכסוכים העסקיים נפתרים תוך כמה שעות של גישור המפוזרות לאורך מספר שבועות. במידת הצורך ניתן לעשות גישור אינטנסיבי ולהגיע לפתרון תוך ימים ספורים בלבד.
יעילות- מאחר ומדובר על הסכם סופי שמושג בהסכמת כל הצדדים, מדובר על פתרון יעיל ביותר מאחר ולאף צד אין אינטרס להפר את ההסכם לו הסכים בגישור.
מחיר- מכל זווית בה נבחן את הסוגיה, נראה שהליך הגישור העסקי זול במאות אחוזים מכל דרך אחרת שיכולה המערכת המשפטית ועורכי הדין להציע.
זמינות- ניתן לקיים הליכים גישור עסקי בכל יום, בכל שעה ובכל רחבי הארץ. אין צורך לנסוע רחוק, ניתן לקבוע פגישת גישור עם מגשר קרוב לביתכם. במידת הצורך ניתן גם לקיים את הגישור דרך האינטרנט (כאשר מדובר על סכסוך עם צד שיושב בחו"ל).
חדר הגישור- את הגישור מנהלים בחדר גישור נוח שמאפשר אווירה נינוחה וחופשית בשונה מאולם בית המשפט שהוא לרוב האופציה האחרת.
סודיות- כל הנעשה בחדר הגישור, נשאר סודי וחסוי. מלבד הצדדים והמגשר איש לא יגלה לעולם מה קרה בגישור ולמעשה לא יידע שבכלל התקיים הגישור. יתרון זה חשוב ביותר לאנשים שמעוניינים למנוע את הופעת שמם באינטרנט בהקשרים של סכסוכים ותביעות. יתרון הסודיות חשוב ביותר גם לחברות מסחריות שמעוניינות למנוע ממתחריהן לגלות עליהן מידע מסחרי סודי.
סוגי גישור עסקי:
גישור עסקי להקמת שותפות
כאשר מגיעים לגישור עסקי בשביל לבנות הסכם שותפות, ניתן לבנות הסכם שיעסוק בעיקר באיך יגרמו השותפים לעסק להצליח ופחות במה יקרה כאשר העסק יתפרק (כפי שנהוג בהסכמי שותפות אצל עורכי דין). המגשר העסקי יושב עם השותפים ועוזר להם להגדיר את הצרכים והאינטרסים שלהם ובכך לבנות שותפות חזקה ויציבה.
גישור עסקי לפירוק שותפות
כאשר לאחר תקופה ארוכה בה היו הצדדים שותפים בעסק, הם מחליטים לפרק את העסק, הם עלולים להיקלע לסכסוכים משפטיים יקרים ומתישים בנוגע לשאלת חלוקת הרכוש והמוניטין שצברה החברה. בעזרת הליך גישור עסקי, ניתן להגיע במהירות וביעלות רבה לפתרון שיאפשר את הפירוק בהסכמה ובצורה שתמנע את המריבות בין השותפים.
גישור עסקי מול ספקים ולקוחות
הזמנת סחורה מסוימת והגיעה סחורה אחרת? הספק איחר או הפר הבטחה וגרם לנזק?
ספקים טובים קשה למצוא ולקוחות משלמים עוד יותר קשה. אם כבר יש לכם לקוחות וספקים טובים, אל תמהרו לוותר עליהם כשעולה סכסוך כלשהו איתם. בעזרתו של מגשר עסקי, תוכלו למצוא פתרון נקודתי למחלוקת הנוכחית, ולהגדיר נהלי עבודה מוסכמים וברורים גם לעתיד.
גישור בין חברות
בעזרת גישור עסקי ניתן לפתור סכסוכים גדולים וקטנים בין חברות השואפות לשתף פעולה או שכבר משתפות פעולה ונקלעו למשבר. רגע לפני שמעבירים את הטיפול במחלוקת לאחריותה של המחלקה המשפטית, מומלץ להתייעץ עם מגשר עסקי שיפעל לגשר על המחלקות ובצורה יצירתית ובכך למנוע פגיעה קשה בעסק.