שותפויות עסקיות זה דבר מורכב ולמרות זאת . שותפויות עסקיות לטווח ארוך זה דבר נדיר. המגשר, עו״ד יגאל בורוכובסקי מספר על שתי טעויות בהן הוא פוגש בין שותפים בשולחן הגישור.
סוג השותפים שכל יום בודקים איך לשפר את הסכם השותפות לטובתם. השותף השני מצליח פחות מהצפוי? לשנות את ההסכם. הם הצליחו יותר מהצפוי? לשנות את ההסכם. הם פתאום בעמדת כוח? לשנות את ההסכם. שותפויות כאלו לא מצליחות להחזיק מעמד לאורך זמן. ימיהם קצרים ומרים. גם כי כל האנרגיות מושקעות בחלוקת העוגה במקום בפיתוח העסק ושגשוגו. ובעיקר כי אף אחד לא רוצה לחיות במריבה בלתי פוסקת.
סוג אחר של שותפים הם אלו שלא נעים להם. אלו לא פותחים נושאים כבדים מול השותפים שלהם אף פעם. גם כשיש משהו שחשוב להם באמת. במקום הם שומרים בבטן. וכשהבטן מלאה זה יוצא – בעקיצות, ביחסים עכורים ובסוף בבום גדול. שותפויות כאלו נראות אידיאליות לאורך שנים עד שיום אחד הן מתפרקות במפץ גדול ומכוער.
לסיכום – כדאי לבחור את המלחמות שלנו. שותפות היא עסקת חבילה. לא כל עסקה וכל תקופה תשתקף בחלוקה מדויקת של התמורה בין השותפים בהתאם לתרומתם. ב 90% מהמקרים מה שמאוד הפריע לנו היום – נשכח מחר (או שייתאזן מחר) ולא שווה לריב עליו. מצד שני במקרים בהם יש משהו שבאמת חשוב לנו לאורך זמן – זו טעות לא לשבת ולפתור אותו.
אז קבעו עם השותפים שלכם. אחת לשנה. לשבת, לבחון את היחסים, ההסכמות ודרך הניהול – ולעשות התאמות.
ככה מתנהלות שותפויות שמחזיקות לאורך זמן.